Home > Rampenplan gemeente Hulshout (Operatie Snelle Redding)

Rampenplan gemeente Hulshout (Operatie Snelle Redding)

Elke gemeente beschikt over een Gemeentelijk Rampenplan. Dat bevat onder meer de bereikbaarheid van alle noodzakelijke diensten en personen én de procedures indien er zich een ramp- of noodsituatie voordoet. U heeft ongetwijfeld in het nieuws al ooit gehoord van 'Fase 1, 2, 3 of 4 van het rampenplan werd afgekondigd'.

In het rampenplan zijn ook gegevens opgenomen van bedrijven, instellingen en gebouwen. Bij een noodsituatie moeten de hulpdiensten weten wat er zich in de omgeving bevindt (een mogelijk opvangcentrum bij evacuatie, plaatsen waar veel mensen tegelijkertijd aanwezig zijn, bedrijven met een groter brandgevaar, firma's of instellingen die bij een grotere ramp extra materieel kunnen leveren,etc.).

Operatie Snelle Redding (O.S.R.)

De overheid wil permanent alle nuttige gegevens voor het rampenplan in een centrale databank opnemen: ‘Operatie Snelle Redding' (O.S.R.). Dit moet de hulpverlening nog verbeteren.

Hieronder kan u de brief en het invulfomulier terug vinden dewelke door de bedrijven en instellingen dienen aangeleverd en bij wijziging in het bedrijf/instelling telkens dienen aangepast en/of vernieuwd dienen aangeleverd.

 

Voor meer informatie kan u contact opnemen met de dienst noodplanning via noodplanning@hulshout.be.

 

Sluitingsdagen

  • maandag 22 april 2019

Zoeken

Het weer in Hulshout