Home > Mobiliteit

Mobiliteit

Iedereen rijdt met de auto overal naartoe, gemakkelijk en droog. Maar is dat ook altijd wel nodig? De bakker, krantenwinkel, of slager om de hoek is vlakbij en misschien komt u onderweg nog wel een bekende tegen om een babbeltje tegen te slaan.

Ook om op uw werk te geraken, kan u soms de fiets gebruiken of het openbaar vervoer. Zo voorkomt u niet alleen files, maar ook de vervuiling die het verkeer veroorzaakt. Co2, Nox, SO2 en kleine roetdeeltjes zijn een aantal schadelijke stoffen die vrijkomen in het verkeer. CO2 is een broeikasgas en zorgt mee voor de klimaatsverandering. Nox en SO2 zorgen voor zure regen en vervuiling van het water. Dieselmotoren verspreiden kleine roetdeeltjes die tot ver in de longen kunnen doordringen als ze in grote concentraties in de lucht zitten. zie ook http://lucht.milieuinfo.be.

Het dagelijkse verkeer kan niet meer zonder auto's, bussen en vrachtverkeer, maar moet het altijd? Er zijn een heleboel en soms goedkopere alternatieven die u via deze site kan ontdekken. Leest u mee?

Op deze site vindt u zowel informatie over alternatieven voor de auto als milieuvriendelijke auto's en autogebruik. Ook op www.uitweg.be krijgt u informatie, tips en weetjes over mobiliteit en verkeer voor auto, fiets of openbaar vervoer.

Sluitingsdagen

  • maandag 22 april 2019

Zoeken

Het weer in Hulshout