Home > Subsidies voor energiebesparende maatregelen

Subsidies voor energiebesparende maatregelen

duurzaamheidOm energiebesparing aan te moedigen, geven zowel Eandis als de Vlaamse overheid premies aan wie investeert in energiezuinige toepassingen. Ook kan u bijvoorbeeld een belastingvermindering van de federale overheid krijgen bij het plaatsen van dakisolatie. Kijk hieronder of u in aanmerking komt voor een premie of belastingvermindering. Wie investeert in een energiezuinige woning, kan immers steun krijgen van verschillende instanties.

Belastingvermindering door de federale overheid

De federale overheid geeft in 2015 een belastingvermindering voor het plaatsen van dakisolatie. U mag 30% van het bedrag dat u betaald hebt voor de werken inbrengen in uw belastingaangifte. Er geldt wel een maximumbedrag. Kijk hier voor meer informatie.

Premies van de Vlaamse Overheid

De Vlaamse overheid voorziet in zowel een korting op onroerende voorheffing voor een energiezuinige nieuwbouwwoning alsook in een renovatie- en verbeteringspremie voor bestaande woningen. Voor meer informatie hierover kan u hier terecht.

Premies van uw netbeheerder

De Vlaamse overheid verplicht de Vlaamse elektriciteitsnetbeheerders, in het geval van Hulshout is dit Eandis, om een aantal energiebesparende investeringen financieel te ondersteunen. De energiepremies blijven immers behouden in 2015, maar zullen in de toekomst wel afgebouwd worden. Een definitieve beslissing hierover wordt verwacht in de loop van 2015. Meer informatie over de energiepremies van Eandis vindt u hier.

EnergieK, de goedkope engergielening

Wilt u uw woning energiezuiniger maken? De Vlaamse Overheid voorziet in goedkope leningen voor energiebesparende maatregelen. De lening wordt uitgekeerd via lokale entiteiten. Voor Hulshout is het IOK die deze taak op zich neemt. Wenst u meer te weten over de goedkope energielening, dan kan op deze pagina terecht.

Energiewinstcalculators

Bereken hier de energiewinst die eventuele energiebesparende maatregelen zoals het isoleren van uw dak, het plaatsen van spouwmuurisolatie of het plaatsen van hoogrendementsglas u zouden opleveren met de energiewinstcalculator.

Sluitingsdagen

  • maandag 22 april 2019

Zoeken

Het weer in Hulshout