Home > Energieprijzen en energieleveranciers

Energieprijzen en energieleveranciers

Sinds enkele jaren is de Belgische energiemarkt vrijgemaakt, wat betekent dat de energieleveranciers hun diensten aanbieden tegen erg uiteenlopende prijzen. Het is dus niet gemakkelijk om de juiste keuze te maken uit het overweldigende aanbod. Wenst u hulp bij het vergelijken van de verschillende leveranciers en hun diensten of wil u graag overstappen naar een andere leverancier dan kan u hier terecht. Ook komt u hier te weten welke stappen u kan ondernemen indien u klachten heeft met betrekking tot uw energieleverancier.

Energieprijzen vergelijken

Sinds de vrijmaking van de energiemarkt op 1 juli 2003 kunt u vrij kiezen bij welke leverancier u elektriciteit en/of aardgas aankoopt. Welke energieleverancier u best kiest, hangt af van uw verbruik en van wat u belangrijk vindt en op basis van een aantal factoren dewelke hier worden toegelicht.

Veranderen van leverancier

Veranderen van energieleverancier is heel eenvoudig. U hoeft niet bang te zijn om te veranderen en over te stappen naar een andere energieleverancier. Welke stappen u hiervoor moet ondernemen vindt u hier terug.

Klachten over uw energieleverancier of netbeheerder

Met klachten kunt u in eerste instantie bij de energieleverancier of netbeheerder zelf terecht. Bent u niet tevreden over de behandeling van uw klacht door uw energieleverancier of netbeheerder? Dan komt u hier te weten welke stappen u best onderneemt.

Sluitingsdagen

  • maandag 22 april 2019

Zoeken

Het weer in Hulshout