Home > Kamp C

Kamp C

duurzaamheidKamp C is het provinciaal Centrum Duurzaam Bouwen en Wonen dat gevestigd is in Westerlo en waar u steeds terecht kan voor alles wat te maken heeft met duurzaam bouwen en leven. Zo kan u er terecht met uw persoonlijke (ver)bouwvragen aan het infoloket, waar u wordt bijgestaan door een expert in duurzaam bouwen en wonen. Ook worden er regelmatig infosessies georganiseerd waar een specialis ter zake dieper ingaat op een specifiek thema of onderwerp. Hieronder een overzicht van de activiteiten en informatie waarvoor u bij Kamp C terecht kan.

Infoloket en bouwadvies

Een expert in duurzaam bouwen en wonen helpt u verder met al uw bouwvragen aan het Infoloket in het Informatiecentrum van Kamp C. U kan ook steeds een afspraak maken om uw plan te laten screenen op de belangrijkste principes van duurzaam bouwen en wonen. Bij het infoloket kan u steeds terecht van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en elke derde zaterdag van de maand van 9.00 uur tot 17.00 uur. Voor een screening van uw bouwplannen maakt u best vooraf een afspraak op het nummer 014 27 96 50 of per e-mail planadvies@provant.be. Bent u inwoner van de provincie Antwerpen? Dan is zowel het infoloket als het bouwadvies gratis. Meer informatie hierover vindt u op www.kampc.be/particulieren/infoloket-en-bouwadvies.html).

Infosessies

Heeft u bouwplannen en wilt u goed geïnformeerd aan het grote avontuur beginnen? Of bent u al volop bezig en heeft u nog prangende vragen? Kamp C organiseert regelmatig infosessies waarin een specialist ter zake dieper ingaat op een specifiek onderwerp of thema. De sessies zijn eerder theoretisch en duren ongeveer twee uur. Er wordt ook steeds ruimte voorzien voor vragen. Voor de infosessies dient vooraf te worden ingeschreven. De kostprijs voor een inschrijving bedraagt € 5. Een overzicht van de geplande infosessies en meer informatie hierover vindt u op www.kampc.be/particulieren/infosessies.html.

Tentoonstelling Expo C

duurzaamheidWilt u meer weten over duurzaam bouwen of energievriendelijk wonen? Bezoek dan de interactieve tentoonstelling Expo C. De tentoonstelling geeft u concrete tips van de meest simpele tot ingrijpende maatregelen om uw woning energiezuiniger te maken. In en rond de gebouwen van Kamp C toont een gids u de verschillende duurzame technieken en materialen. U komt ook meer te weten over de geschiedenis van het domein. Individuele bezoekers kunnen Expo C gratis bezoeken. Een rondleiding met gids kost op weekdagen € 4 en op zaterdag € 5. Meer informatie met betrekking tot Expo C vindt u op www.kampc.be/particulieren/tentoonstelling-expo-c.html.

Klimaatcafés

Op de eerste donderdagavond van de maand organiseert Kamp C regelmatig een Klimaatcafé. Hier wordt een klimaatthema naar voor geschoven en vanuit verschillenden invalshoeken bekeken en geanalyseerd. Het publiek kan mee in debat gaan met de spreker. Het Klimaatcafé is er voor iedereen met een gezonde interesse in milieu en samenleving. Indien u wenst deel te nemen aan een Klimaatcafé kan u hiervoor best vooraf inschrijven. Voor meer informatie over de geplande Klimaatcafés kan u terecht op www.kampc.be/particulieren/klimaatcafe-s.html.

Workshops

duurzaamheidHeeft u bouw- of verbouwplannen en bent u van plan hierbij zelf de handen uit de mouwen te steken? Dan kan u heel wat opsteken tijdens de workshops die Kamp C organiseert voor doe-het-zelvers. Een ervaren vakman zal u die dag nuttige tips geven over de technieken die u in uw woning kunt toepassen. Alle workshops gaan door in dagformule en hebben een vaste prijs die op voorhand dient betaald te worden. Meer informatie met betrekking tot de geplande workshops en de kostprijs hiervan: www.kampc.be/particulieren/workshops.html.

Bibliotheek

In de bibliotheek van Kamp C vindt u naast een collectie Nederlandstalige werken over duurzaam bouwen of wonen ook een selectie anderstalige werken en tijdschriften. Doorkruis gerust de boekenkasten met meer dan 1.500 titels of snuffel door de documentatie over aanverwante onderwerpen. Er worden geen boeken ontleend, maar een scan of kopie nemen kan wel.

Meer info

Kamp C is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en elke derde zaterdag van de maand van 9.00 uur tot 17.00 uur. Kamp C is overal toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens via een lift en hellende vlakken.

adres: Britselaan 20
2260 Westerlo
telefoon: 014 27 96 50
fax: 014 27 96 69
e-mail: info@kampc.be

website: http://www.kampc.be

Sluitingsdagen

  • maandag 22 april 2019

Zoeken

Het weer in Hulshout