Home > Duurzaam bouwen en wonen

Duurzaam bouwen en wonen

duurzaamheidEen nieuw huis bouwen of een bestaand huis kopen en verbouwen, is een belangrijke stap. Bij de realisatie van een droomhuis zijn de principes van duurzaam bouwen niet meer weg te denken.
Duurzaam bouwen is immers meer dan milieubewust bouwen. Er komen ook andere zaken bij kijken zoals kwaliteit, schoonheid, leefcomfort en gezondheid. De duurzame keuzes die we uiteindelijk maken, hebben betrekking op vier basiselementen: ruimte, energie, water en materialen. Voor meer informatie met betrekking tot duurzaam bouwen en wonen, kan u steeds terecht bij Kamp C of bij de duurzaamheidsambtenaar van onze gemeente.

Wat is duurzaam bouwen?

Wenst u meer informatie met betrekking tot de wettelijke verplichtingen met betrekking tot duurzaam bouwen of gaat u binnenkort bouwen en bent u op zoek naar een aantal tips om energiezuinig te (ver)bouwen, dan kan u hier terecht.

Kamp C

Gaat u binnenkort bouwen of verbouwen of wenst u meer informatie in te winnen met betrekking tot energiebesparende maatregelen aan je woning, dan kan u steeds terecht bij Kamp C, het provinciaal Centrum Duurzaam Bouwen en Wonen dat gevestigd is in Westerlo. Hier vindt u een overzicht van de activiteiten en informatie waarvoor u bij Kamp C terecht kan.

Zuinig omspringen met energie

Het terugschroeven van ons energieverbruik is hoogdringend, en niet moeilijk. Zonder veel inspanningen kunnen we makkelijk 10% energie besparen. Wie zich erop toelegt, kan het energieverbruik thuis zelfs tot de helft terugdringen. Alles staat of valt met de energiezuinigheid van de woning zelf, maar ook de installaties en toestellen die u aankoopt en uw gedrag hebben een grote impact op uw energieverbruik. Hieronder vindt u een aantal interessante tips om zuiniger om te springen met energie.

duurzaamheid

Sluitingsdagen

  • maandag 22 april 2019

Zoeken

Het weer in Hulshout