Home > Duurzaamheid

Duurzaamheid

De druk op onze leefomgeving neemt toe en vanuit dit oogpunt wenst het Hulshoutse gemeentebestuur zijn verantwoordelijkheid op te nemen door het voeren van een duurzaam beleid zodoende een aangename, groene en gezonde leefomgeving mogelijk te maken voor haar inwoners. Onze gemeente heeft als lokale overheid immers een belangrijke voorbeeldfunctie binnen het duurzaamheidsgebeuren en wenst daarom bij haar projecten voldoende aandacht te schenken aan duurzaamheidsaspecten.

Daarnaast wenst het gemeentebestuur ook haar inwoners voldoende te informeren door onder meer het voeren van sensibiliseringscampagnes, het organiseren van samenaankopen en het informeren van haar inwoners met betrekking tot de energiepremies. Wenst u graag meer te weten over de lopende projecten met betrekking tot duurzaamheid, de energiepremies en de samenaankopen en campagnes die onze gemeente organiseert, dan kan u steeds hier terecht voor meer informatie.

In de kijker

Hier kan u terecht voor de meest recente nieuwtjes met betrekking tot duurzaamheid, premies, samenaankopen, enz.

Samenaankopen

De gemeente Hulshout organiseert regelmatig samenaankopen met IOK en de provincie Antwerpen om zo haar inwoners de kans te geven om bijvoorbeeld groene stroom of zonnepanelen tegen een scherpere prijs aan te kopen. Voor meer informatie over de lopende samenaankopen kan u op deze pagina terecht.

Duurzaam bouwen en wonen

Gaat u binnenkort bouwen of verbouwen of wenst u gewoon meer informatie over hoe u energie kan besparen, dan kan u op deze pagina terecht voor meer informatie.

Energieprijzen en energieleveranciers

Sinds enkele jaren is de Belgische energiemarkt vrijgemaakt, wat betekent dat de energieleveranciers hun diensten aanbieden tegen erg uiteenlopende prijzen. Wenst u hulp bij het vergelijken van de verschillende leveranciers en hun diensten of wil u graag overstappen naar een andere leverancier dan kan u hier terecht.

Subsidies energiebesparende maatregelen

Om energiebesparing aan te moedigen, geven zowel Eandis als de Vlaamse overheid premies aan wie investeert in energiezuinige toepassingen. Ook kan u bijvoorbeeld een belastingvermindering krijgen bij het plaatsen van dakisolatie. Kijk hier snel na of u in aanmerking komt voor een premie of belastingvermindering.

Trage wegen

In onze gemeente bevinden zich tal van trage wegen, zoals kerkwegels, doorsteekjes, veldwegen en bospaden. Dit zijn wegen of paden voor niet-gemotoriseerd verkeer die in de eerste plaats bedoeld zijn voor de zachte weggebruiker, zoals voetgangers en fietsers. Wenst u meer te weten over de trage wegen in onze gemeente of met betrekking tot regelgeving hieromtrent, dan kan u hier terecht voor meer informatie.

Vriend van ...

De campagne ‘vriend van' van de provincie Antwerpen is er voor mensen die willen meedoen aan duurzame acties die het leven makkelijker maken. Dit kan op vele vlakken. Er zijn acties die tijdswinst opleveren, geld sparen, energie besparen, maar ook acties die gewoon leuk zijn. Wenst u graag deel te nemen aan deze campagne, neem dan hier even een kijkje.

Kempen2020

Hoe zorgen we ervoor dat energie voor iedereen betaalbaar blijft, zonder stroompannes en zonder in te boeten aan comfort? Het is een bezorgdheid die bij alle Kempense gemeentebesturen leeft. Daarom hebben alle 29 gemeentebesturen zich geëngageerd om samen met IOK aan de slag te gaan met het Burgemeestersconvenant en zich aan te sluiten bij de meer dan 5.000 Europese steden en gemeenten die het Burgemeestersconvenant ook al ondertekenden. Dit onder de noemer van Kempen2020, een Kempens streekproject.

Sluitingsdagen

  • maandag 22 april 2019

Zoeken

Het weer in Hulshout