Home > Sneeuw- en ijzel

Sneeuw- en ijzel

Hoe pakt Hulshout de gladheid aan?

Voor de grotere wegen wordt een bestrijdingscombinatie samengesteld voorzien van een sneeuwruimer gevolgd door de grote strooiwagen. Voor de kleinere wegen wordt een knikker ingezet, een klein mobiel voertuig met sneeuwruimer. Ook te gebruiken voor bijvoorbeeld de fietspaden. Deze kleine knikker werd ook vorige winterperiodes ingezet.

Binnen en buiten onze gemeente

Er zijn enkele grotere wegen waarvan het onderhoud niet door de gemeente wordt gedaan. De wegen in Hulshout die wel tot de gemeente behoren, strooien we natuurlijk wel. Deze zijn ingedeeld in drie categorieën, en volgens een algemeen en een prioritair strooiplan. Het algemene strooiplan geldt voor normale winterse omstandigheden. Eerst wordt categorie 1 gestrooid, dan 2 en als laatste de wegen in categorie 3. In beide strooiplannen wordt voorrang gegeven aan onder meer buslijnen, hellingen, ruimtes rondom scholen, etc. Het prioritair strooiplan geldt bij extreem weer, zouttekort, etc.

Niet gestrooid

Enkele straten worden niet gestrooid. Hier is vaak te weinig verkeer om het zout effectief zijn werk te laten doen. Voor deze plaatsen en de voetpaden doen we een beroep op de aangelanden. Probeer altijd zoveel mogelijk sneeuw te ruimen. Hoe minder sneeuw er ligt, hoe minder kans op gladheid. Strooien heeft alleen zin als de sneeuw weg is.

Door onze en jullie inspanningen te bundelen, wordt het voor iedereen weer een stuk veiliger in onze gemeente en meer leefbaar, ook in de wintermaanden, met name voor de zwakkeren in onze samenleving.

Ook deze winter zijn er zakken strooizout te verkrijgen op het containerpark (€ 6 per 25 kilo in 2014. Vanaf 1 januari 2015 is dit € 10!).

Sluitingsdagen

  • maandag 22 april 2019

Zoeken

Het weer in Hulshout