Home > PWA/werkwinkel/PIDT

PWA/werkwinkel/PIDT

 

Sluiting VDAB werkwinkel Westerlo vanaf 16 september 2016

De VDAB wil (mede omwille van budgettaire beperkingen) gespecialiseerde diensten centraliseren binnen de VDAB met een beperkt aantal locaties. Ook de online dienstverlening en hun servicelijn winnen steeds meer aan belang waardoor de klant niet altijd meer zelf een verplaatsing naar VDAB dient te maken. In de regio Kempen betekent dit concreet dat VDAB zal werken vanuit 4 polyvalente locaties, namelijk Geel, Herentals, Mol en Turnhout.

Vanaf 16 september wordt de VDAB werkwinkel Westerlo gesloten.  

De klanten, zowel werkzoekenden als werkgevers, van de gemeenten Westerlo, Herselt en Hulshout, kunnen voortaan terecht in de: 

Werkwinkel Geel

Heidebloemstraat 91

2440 Geel

014 57 10 70

Voormiddag van 8.30 uur en 12.00 uur

In de namiddag op afspraak

donderdagnamiddag gesloten

Werkwinkel Herentals

Molenvest 21

2200 Herentals

014 24 89  60

Voormiddag van 8.30 uur en 12.00 uur

in de namiddag op afspraak

donderdagnamiddag gesloten 

U kan ook beroep doen op de servicelijn,

elke werkdag tussen 8.00 uur en 19.00 uur

op het gratis nummer 0800/ 30 700 of via de website www.vdab.be 

PWA wordt Wijkwerken 

De gemeenteraden van de stad Geel en gemeenten Laakdal, Meerhout, Westerlo, Herselt en Hulshout gingen akkoord met een samenwerking voor de organisatie van Wijkwerken voor hun inwoners vanaf 1 januari 2018.


Wijkwerken zal het huidige PWA-stelsel vervangen. Het gaat om een instrument om bepaalde langdurig werklozen op weg te helpen in hun traject naar werk. Zij zullen een beperkt aantal uren kunnen presteren in een laagdrempelige en begeleide werkomgeving en zullen daarvoor ook een kleine vergoeding krijgen bovenop hun werkloosheidsuitkering.


Omdat voor sommige langdurig werklozen de stap naar de reguliere arbeidsmarkt te groot is, wil de VDAB die groep mensen via het wijkwerken helpen in hun traject naar werk. Dit traject heeft een maximale looptijd van 12 maanden waarin de Wijkwerker klaargestoomd moet worden voor een duurzame tewerkstelling.
Voor de huidige PWA-gebruikers verandert er weinig, zij kunnen hun huidige PWA'er behouden.


De beambte Wijkwerken gemeente Hulshout
Tania Bax
OCMW Hulshout
Grote Baan 256
Maandag van 9.00 uur t.e.m. 12.00 uur
015 75 01 00

DE WERKWINKEL

De Werkwinkel is de plaats waar u alle organisaties vindt die u helpen in uw zoektocht naar werk. Samen onder één dak. Dat is makkelijk, want zo is er nog maar één adres voor al uw vragen en spaart u tijd en verplaatsingen. Bovendien werken de aanwezige organisaties nauw samen om u sneller aan een job te helpen. Zo brengt de werkwinkel werk dichterbij.
Bent u op zoek naar werk? Dan is de werkwinkel de plaats waar u moet zijn.
De medewerkers helpen u graag verder. We bekijken samen wat uw wensen zijn, waar u goed in bent en welke mogelijkheden er zijn. Samen stellen we een actieplan op. We helpen u waar het nodig is: bijvoorbeeld bij het schrijven van een sollicitatiebrief of bij het zoeken naar een geschikte aanvullende opleiding. Soms is er meer begeleiding nodig. Ook daarvoor bent u in de Werkwinkel aan het juiste adres.

Dienstenwijzer:
De werkwinkel helpt u ook wanneer u nood heeft aan een helpende hand in het huishouden of bij kleine klusjes in en rond het huis... Of wilt u zelf graag de handen uit de mouwen steken?
Meer informatie via de site: www.werkwinkel.be

PIDT

PIDT is een no-nonsense Kempense onderneming, die mensen in de regio Westerlo, Herselt en Hulshout tewerkstelt als huishoudhulp via het systeem van dienstencheques. Onze onderneming is doordrenkt van een dosis jeugdige ambitie, maar steeds voorzien van het nodige gevoel voor realiteit. We hanteren een open aanpak, en weigeren onze poetsvrouwen te onderschatten.

Ons hoofddoel is mensen te laten werken in goede werkomstandigheden, tegen correcte voorwaarden en hen daarbij te voorzien van een intensieve (maar ook positieve!) begeleiding. Intussen zijn we een één van de grootste werkgever in onze regio die huishoudhulpen tewerkstelt. Dit creëert stabiliteit, zowel voor ons als voor ons personeel en onze klanten.

Meer informatie via de site: www.pidt.be

Sluitingsdagen

  • maandag 22 april 2019

Zoeken

Het weer in Hulshout